AUDREY & KEVIN

wedding stationery set

In augustus ‘21 heeft mijn vriend mij ten huwelijk gevraagd op een prachtige, warme (!) zondag in de mooie Chianti heuvels van Toscane, Italië. Deze bijzondere dag zal ik nooit vergeten. De afgelopen jaren heb ik voor verschillende koppels hun wedding stationery mogen maken. Ik heb voor deze speciale momenten veel verschillende designs ontworpen. Er zijn ook zoveel soorten stijlen die ik mooi vind en gelukkig was dat altijd een match met de klant. Daarom vond ik het lastig om één stijl te kiezen voor mijn eigen wedding stationery en in dit geval: eerst, de save the date. Toen ik er eenmaal uit was welke stijl perfect bij ons en onze wedding past, ben ik gaan schetsen. Testen met lettering, kleuren, vormen, ideeën. Voor klanten reken ik normaal gesproken een x aantal uren maar dit ontwerp zat wel we-ken lang in mijn hoofd en agenda 😉

Ik liet een moodboard zien aan mijn aanstaande en hij was meteen enthousiast. Zo leuk! Samen hebben we nog een beetje getweaked aan het idee. Daarna ben ik dit uit gaan werken. We wilden een moderne, minimalistische kaart in warme, aardse tonen die toch een tikkeltje sierlijkheid en waterverf accenten had. Ik bedoel: Ta-daa! Door de arch vorm van de kaart oogt het meteen anders dan anders. Klassieke typografie heb ik gecombineerd met moderne, strakke letters. En natuurlijk kon een beetje handlettering van mij niet ontbreken in dit geheel. Ik maakte twee versies voor de dag- en avondgasten, en gebruikte hiervoor de kleurencombinatie om het verschil te maken.

Ik schreef de fijne, cappucino-kleurige enveloppen op z’n mooist uit met witte inkt en sierletters, maar wilde er nog iets speciaals aan toevoegen. Zo schilderde ik het ontwerp voor de inlegvellen, als kleine kunstwerken die de enveloppen uniek maken. Omdat illustraties altijd een key-element zijn in mijn werken, wilde ik naast het inlegvel, nog een bijzondere, artistieke twist toevoegen. De bloemen die je op de kaart ziet heb ik hand getekend en doordat alleen de outlines gekleurd zijn, ogen ze meteen wat strakker. Deze drie bloemsoorten groeiden daar in de velden, op de prachtige heuvels van Toscane; precies waar Kevin mij ten huwelijk heeft gevraagd.

Naast het feit dat het prachtige bloemen zijn (lavendel, Hawaïaanse hibiscus en Toscaanse jasmijn) vond ik dit een hele mooie manier om het nóg persoonlijker voor ons te maken. Door deze diepere boodschap erin te verweven, en het totaalplaatje compleet te maken.

De trouwuitnodigingen zijn het vervolg op het design van de save the dates. Maanden verstreken, de voorbereidingen gingen verder, de dag kreeg steeds meer vorm en de trouwdag kwam dichterbij. Ongeveer 6 weken van tevoren ontvingen onze gasten deze uitnodigingen-set en was het aftellen naar onze grote dag écht begonnen.

De arch vorm van de kaarten, de afgeronde hoeken, klassieke typografie, gecombineerd met moderne en strakke lettering. Er ontbrak alleen nog een opvallende kleur in het aardse kleurenpalet om het geheel wat meer te laten stralen. Zo voegde ik een felgeel én een euqalyptus-achtig groen toe (de laatste is een kleur die ook in het bruidsboeket zat, I like the little details ;)). De uitnodiging bestaat uit vier kaarten, die samen een prachtige set vormden. De officiële uitnodiging, een programma-kaart met de wens voor een no-phone ceremony én een aanmeldkaart. Onze daggasten kregen zo de gelegenheid om zich aan te melden en dieetwensen in te voeren voor het diner, daarnaast met optie voor een begeleidend wijnarrangement. Dit, op een door Kevin ontwikkelde website, uiteraard in stijl van deze uitnodigingen. Als laatste ontwierp ik een klein rond kaartje voor in de binnenzak of tas. Deze konden onze gasten meenemen naar de bruiloft zodat ze ook precies wisten wat wanneer zou zijn in het programma. Het was een modern bundeltje kaarten met verschillende formaten. En met de gouden paperclip erbij kreeg de set een hele, moderne, elegante uitstraling.

Ik schreef de (dit keer) camel-kleurige enveloppen op mijn mooist uit met witte inkt en sierletters, maar ook deze keer (net als bij de save the dates) wilde ik er iets speciaals aan toevoegen. Ik schilderde wederom een ontwerp voor de inlegvellen, als kleine kunstwerken die ook deze enveloppen weer uniek maakten. Wat opvallend was aan deze set waren de fellere, vrolijke zomerkleuren. Samen met de save the dates is deze complete wedding stationery set, eentje waar ik ontzettend trots op ben. Als illustrator en designer kon ik het natuurlijk niet laten om bij deze twee all out te gaan qua designwerk. Ik deed dit ook maar al te graag voor de grote dag zelf. Ik heb voorheen voor menig bruiloften mogen ontwerpen, maar ik moet toegeven dat het ontwerpen voor je eigen bruiloft; echt één groot feest was voor mij.

Vrijdag 8 juli, was onze bruiloft bij Fifth. Een locatie op het iconische, industriële NRE terrein in Eindhoven. Modern, rauw, jazzy, verfijnd, fantastisch, wij waren meteen weg van deze locatie. Onze gastenlijst bestond uit de mensen die het dichtst bij ons staan, the closest family & friends. En wat was het speciaal en intiem op deze manier. Precies zoals wij erover droomden. Onze dag begon met de ceremonie. De aisle walk met papa. De first look voor het altaar, ons verhaal door onze Babs en het delen van onze geloften. Het was zo ontzettend mooi.

Maar, (sorry) de ontwerpen dus. Ik heb voor de entree een houten bord gemaakt met sierlijke handlettering, en lettering in de stijl van onze uitnodigingen. Daarnaast maakte ik handgeschreven kaartjes voor de gereserveerde zitplaatsen. De styling van Fifth was very much on point en zo ook compleet in stijl met mijn boeket (euqalyptus, oud roze, en bordeaux).

Hierna volgden de toost met bubbels, de allermooiste sweet table verzorgd door de Eindhovense Pinkie Pattisserie, en was het heerlijk samenzijn. Toen de avond viel, was het tijd voor een chic vier-gangen diner en voor wie wilde, mét begeleidend wijnarrangement. We zaten samen aan twee lange tafels, gedekt en gestyled en het was simpelweg per-fect. Ik wilde natuurlijk wat extra persoonlijke details toevoegen met handgeschreven naamkaartjes én smakelijk eten kaartjes in ‘onze drie talen’. Nederlands (wij allebei), Indonesisch/Moluks (ik) én Limburgs dialect (Kevin). Wij hielden een speech waar we over al onze gasten iets moois hebben verteld en waar we dankbaar voor zijn. Het was het feest van onze liefde, maar we voelen ons ook omringd door de liefde om ons heen, door hen. Dit was zo’n bijzonder, speciaal moment. Dat vergeten we nooit meer. Maar, terug naar de designs ;) want natuurlijk waren onze speaker cards voor deze speech ook in stijl.

Partytime babe! Wij houden van feesten! Maar ECHT. Ik kon het natuurlijk niet laten om hier ook iets voor te ontwerpen. Zo was er op elke bar, sta-tafel of chesterfield hoekje een tafelkaartje met heuse dance floor rules. Ik vond deze regels op internet en vond het fantastisch. We openden de dansvloer samen met een slowdance, een rustig, romantisch begin, maar verraste ons publiek met een hele mix van classics en jawel, bijbehorende dansmoves (insert Carlon dance). Hier hebben we in het geheim maanden op geoefend en was Youtube onze vaste choreograaf op zondag- en woensdagavond (met zoektermen beginner en easy level onder de sneltoets). Als dit dansje in de soep zou lopen hadden we er in ieder geval een top tijd aan over gehouden ;) Maar het was een succes. Wat een feest. En was er daarna, vrijwel de hele avond een goedgevulde dansvloer door onze talentvolle DJ. Ik had ook niet anders verwacht. Maar, ik dwaal weer af. De designs.

We hadden een vintage KameraKast gehuurd voor bij het gastenboek. Hiervoor maakte ik een instructie in de vorm van een grote print, die bij het gastenboek gedisplayed stond. Zo kon men precies zien hoe het werkte. Ook het fotokader van de photobooth was afgestemd op de stijl van onze bruiloft. Het fijne is, als je al een basis hebt in de uitnodigingen en save the dates, dat de vertalingen naar extra uitingen dan makkelijker gemaakt zijn. Zie hier!

Aan al het goeds komt een eind. En na dit spetterend feest, is er ook het moment van afscheid. We hebben (naar idee van onze Babs) een bijzonder, persoonlijk cadeau meegegeven aan onze gasten waar ze hopelijk nog een tijd plezier van hebben. Het bedankje heeft te maken met onze grote liefde voor koken, voor goed eten, voor samenzijn. We hebben kruidnagel specerijen gekocht in een fraai potje van Pacific Spizes, rechtstreeks van de specerijenbron op Ambon, Maluku (mijn roots). Dit is een onmisbaar ingrediënt in het beroemde familierecept van Kevin, namelijk Limburgs Zuurvlees “zoervleisj”. Één van onze favoriete recepten. Samen met het originele recept op een kaart gaven we dit aan onze gasten. Verpakt in custom papieren tasjes (met handgeletterde namen) en een klein droogboeketje. Mijn moeder en mijn nichtje hebben deze mooie droogboeketjes gemaakt, afkomstig van Terra Rosa.

Wie dacht dat de styling van wedding stationery stopte na het maken van de trouwuitnodiging, had het na het zien van deze blog denk ik mis ;) Ik vond het geweldig om de designs tot in de puntjes te verzorgen en heb er ook veel plezier aan beleefd. Het is nota bene mijn werk en om dat voor je eigen bruiloft te doen was zo ontzettend speciaal. Ik hoop dat het je inspireert.

We hebben een prachtige dag gehad die ik moeilijk in woorden kan samenvatten, het was namelijk nóg mooier dan dat we ons voorgesteld hadden. We hebben zó genoten van elk moment, met een ieder die er was. Het was onvergetelijk. Het was een droom die uitkwam.

Fotografie door: Epsilon Studios, Audrey Victoria