KOOKBOEK: VEGAN TOKO

coverillustratie

Als ik denk aan de meest leuke, inspirerende en uitdagende projecten die ik tot nu toe heb mogen doen, dan staat dit project hoog in de top. In opdracht van uitgeverij Good Cook heb ik een boekcover-illustratie mogen maken voor het vierde kookboek van auteur Milou van der Will. En dát, lieve lezers, was simpelweg fan-tas-tisch.

Fijne gesprekken en een briefing die mij metéén wist te boeien, compleet met moodboards die feilloos aansloten op mijn illustratie-smaak. Een waanzinnig kleurenpalet waar ik zonder meer fan van was én genoeg ruimte voor mijn eigen creativiteit, ideeën en stijl. De creatie van dit project was een creatief proces waar ik écht ontzettend van heb genoten!

In dit boek, Vegan Toko neemt Milou je mee naar de toko van haar dromen. Waar alles plantaardig is, zonder dierlijke ingrediënten. Plantaardig en met ontzettend veel smaak. De geweldige, verfijnde Indische smaken van vroeger, verwerkt tot plantaardige gerechten van nu. In een notendop was dit ook het hoofdthema voor de cover: de toko van de toekomst. Een moderne store-front met een traditionele twist. Met daarnaast de meest gebruikte ingrediënten uit dit boek, verwerkt in de etalage van dit artwork.

Ik heb met véél plezier deze elementen met de hand getekend, van eerste potloodschets tot aan de grote ronde met verf – en de allerlaatste details, nauwkeurig toegepast. Het meest uitdagende aan deze illustratie was voor mij het personage. Normaliter teken ik namelijk geen personages, maar ik vond dit zo’n leuke uitdaging dat ik mij hier graag aan wilde wagen. In mijn vrije tijd onderzocht ik dit uitvoerig en leerde in korte tijd de basis. En ik ben ontzettend blij met het eindresultaat voor dit omslag. De prachtige vormgeving van deze cover én het boek is verzorgd door art director Alexandra de Vries.

Met veel trots laat ik je deze cover zien, hij knalt lekker met kleur! Het zit vol kleine details en als groot liefhebber van koken kan ik zelf ook niet wachten om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met deze Vegan Toko dishes! Ik heb hieronder wat foto’s toegevoegd van de officiële booklaunch bij Broese in Utrecht én nooit eerder vertoonde behind the scenes foto’s van de schetsen.

Vegan Toko is vanaf eind augustus 2023 verkrijgbaar in de boekenwinkels en online, bijvoorbeeld via Bol en Bruna
Fotografie van het omslag door: © Uitgeverij Good Cook en van het boek bij Broese door Audrey Victoria