The Happiness Café

illustraties & ontwerp

De afgelopen jaren heb ik regelmatig samengewerkt met The Happiness Café, en elk project was een leuk, inspirerend, uitdagend, creatief proces. De visie van Happiness op het gebied van de visuele stijl die ze uit willen stralen sluit naadloos aan op mijn eigen visie, en op mijn stijl van illustraties. We hebben samengewerkt in de ontwikkeling van talloze illustraties voor verschillende doeleinden, maar ook op verschillende niveaus in het ontwerpproces zelf; van designkeuzes in branding – zoals het nauwkeurig selecteren van kleurenpaletten en typografie, tot het opzetten van visual style guides.

De branded elementen komen hier natuurlijk ook aan bod. Ik heb papieren tasjes, servetten en een complete set aan nieuwe illustraties mogen ontwikkelen, illustraties die ik exclusief heb ontworpen voor Happiness.

Gedurende de jaren hebben we op illustratievlak zelfs meerdere malen samengewerkt. Ik heb illustraties mogen maken voor kerstkaarten, routebeschrijvingen, de menukaarten en de signing in het café zelf.  Maar mijn top-favorieten zijn toch zéker wel de chocoladewikkels voor de Happiness Chocolate Factory Bars (de heerlijke chocoladerepen uit eigen fabriek) én de 11-delige serie aan handgemaakte Happiness postkaarten.

ps. Ben jij bekend met het Youtube kanaal van The Happiness Café? Voor de happy thuischefs onder ons hebben zij gezonde en gemakkelijke recepten uitgewerkt, te zien op Youtube en op de website van 24kitchen! Want happiness is homemade! Check vooral ook de Gezonde ‘Lion’ Repen, starring: de Happiness Chocolate Bars met illustraties van yours truly!

Alle illustraties en ontwerpen voor The Happiness Café zijn handgemaakt met waterverf, potlood en pen, daarnaast is het Happiness signature font toegevoegd. Mijn exclusieve werken voor dit merk zijn te bewonderen in The Happiness Cafés in Eindhoven en daarnaast zijn de postkaarten en chocolate bars ook te koop via deze vestigingen (zolang de voorraad strekt). 

Fotografie door: Audrey Victoria, The Happiness Café