THE INVITATIONS

wedding stationery set

Deze trouwuitnodigingen zijn het vervolg op het design van de save the dates, waar ik eerder in deze post over schreef. Hier kun je lezen over het creatief proces, bepaalde designkeuzes en de diepere boodschap van de minimalistische illustraties die ik maakte. Maanden verstreken, de voorbereidingen gingen verder, de dag kreeg steeds meer vorm en de trouwdag kwam dichterbij. Ongeveer 6 weken van tevoren ontvingen onze gasten deze uitnodigingen-set en was het aftellen naar onze grote dag écht begonnen.
De arch vorm van de kaarten, de afgeronde hoeken, klassieke typografie, gecombineerd met moderne en strakke lettering. Er ontbrak alleen nog een opvallende kleur in het aardse kleurenpalet om het geheel wat meer te laten stralen. Zo voegde ik een felgeel én een euqalyptus-achtig groen toe (de laatste is een kleur die ook in het bruidsboeket zat, I like the little details ;)).

De uitnodiging bestaat uit vier kaarten, die samen een prachtige set vormden. De officiële uitnodiging, een programma-kaart met de wens voor een no-phone ceremony én een aanmeldkaart. Onze daggasten kregen zo de gelegenheid om zich aan te melden en dieetwensen in te voeren voor het diner, daarnaast met optie voor een begeleidend wijnarrangement. Dit, op een door Kevin ontwikkelde website, uiteraard in stijl van deze uitnodigingen. Als laatste ontwierp ik een klein rond kaartje voor in de binnenzak of tas. Deze konden onze gasten meenemen naar de bruiloft zodat ze ook precies wisten wat wanneer zou zijn in het programma. Het was een modern bundeltje kaarten met verschillende formaten. En met de gouden paperclip erbij kreeg de set een hele, moderne, elegante uitstraling.
Ik schreef de (dit keer) camel-kleurige enveloppen op mijn mooist uit met witte inkt en sierletters, maar ook deze keer (net als bij de save the dates) wilde ik er iets speciaals aan toevoegen. Ik schilderde wederom een ontwerp voor de inlegvellen, als kleine kunstwerken die ook deze enveloppen weer uniek maakten. Wat opvallend was aan deze set waren de fellere, vrolijke zomerkleuren. Samen met de save the dates is deze complete wedding stationery set, eentje waar ik ontzettend trots op ben.

Fotografie door: Audrey Victoria