SAVE THE DATE

wedding stationery set

In augustus ‘21 heeft mijn vriend mij ten huwelijk gevraagd op een prachtige, warme (!) zondag in de mooie Chianti heuvels van Toscane, Italië. Deze bijzondere dag zal ik nooit vergeten en we verheugen ons al héél erg op onze bruiloft, komende zomer.

De afgelopen jaren heb ik voor verschillende koppels hun wedding stationery mogen maken. Ik heb voor deze speciale momenten veel verschillende designs ontworpen. Er zijn ook zoveel soorten stijlen die ik mooi vind en gelukkig was dat altijd een match met de klant. Daarom vond ik het lastig om één stijl te kiezen voor mijn eigen wedding stationery en in dit geval: eerst, de save the date.

Toen ik er eenmaal uit was welke stijl perfect bij ons en onze wedding past, ben ik gaan schetsen. Testen met lettering, kleuren, vormen, ideeën. Voor klanten reken ik normaal gesproken een x aantal uren maar dit ontwerp zat wel we-ken lang in mijn hoofd en agenda 😉

Ik liet een moodboard zien aan mijn aanstaande en hij was meteen enthousiast. Zo leuk! Samen hebben we nog een beetje getweaked aan het idee. Daarna ben ik dit uit gaan werken. We wilden een moderne, minimalistische kaart in warme, aardse tonen die toch een tikkeltje sierlijkheid en waterverf accenten had. Ik bedoel: Ta-daa!

Door de arch vorm van de kaart oogt het meteen anders dan anders. Klassieke typografie heb ik gecombineerd met moderne, strakke letters. En natuurlijk kon een beetje handlettering van mij niet ontbreken in dit geheel. Ik maakte twee versies voor de dag- en avondgasten, en gebruikte hiervoor de kleurencombinatie om het verschil te maken.

Ik schreef de fijne, cappucino-kleurige enveloppen op z’n mooist uit met witte inkt en sierletters, maar wilde er nog iets speciaals aan toevoegen. Zo schilderde ik het ontwerp voor de inlegvellen, als kleine kunstwerken die de enveloppen uniek maken.

Omdat illustraties altijd een key-element zijn in mijn werken, wilde ik naast het inlegvel, nog een bijzondere, artistieke twist toevoegen. De bloemen die je op de kaart ziet heb ik hand getekend en doordat alleen de outlines gekleurd zijn, ogen ze meteen wat strakker. Deze drie bloemsoorten groeiden daar in de velden, op de prachtige heuvels van Toscane; precies waar Kevin mij ten huwelijk heeft gevraagd.

Naast het feit dat het prachtige bloemen zijn (lavendel, Hawaïaanse hibiscus en Toscaanse jasmijn) vond ik dit een hele mooie manier om het nóg persoonlijker voor ons te maken. Door deze diepere boodschap erin te verweven, en het totaalplaatje compleet te maken.

Fotografie door: Audrey Victoria