Personal artworks

favoriete experimenten

In dit item verzamel ik persoonlijke projecten die ik in mijn vrije tijd heb gemaakt. Juist geen cliënt-werk, geen commissies, maar de artworks die ik graag podium wil geven, de parels tussen de vele experimenten die ik creëer. In dit vak ben ik regelmatig bezig met testen. Het testen van papier, het ontdekken van verschillende materialen (tig soorten waterverf, gouache, acrylverf, penselen, potloden, fineliners). En ook ben ik aan het experimenteren met digitaal tekenen. Soms teken ik meerdere malen hetzelfde object, op verschillende manieren of met verschillende tools. Dit vak daagt me constant uit en ik wil hier maar al te graag voortdurend beter in worden. Tijdens deze oefeningen teken ik allerhande objecten, van stillevens in huis, in de natuur, van favoriete producten en droombestemmingen. Ik vind het gaaf om zelf te zien hoe mijn werk is geëvolueerd van toen ik begon in 2015 tot nu. Ik doe dit alles om me te blijven ontwikkelen, maar vooral óók juist voor de ontspanning. Ik vind het heerlijk om te tekenen en het is één van mijn favoriete manieren om te relaxen.

Tot slot wil ik de allereerste foto uit deze post in het bijzonder uitlichten. Deze heeft een speciale plek in mijn hart (en huis). Dit is namelijk de eerste ‘echte’ illustratie die ik ooit maakte waar ik écht trots op was, en het postte op mijn socials. Het was een illustratie van mijn favoriete gin (okay en het is de meest charmante fles op mijn bartafel als je het mij vraagt). Ik maakte deze illustratie voor de fun, that’s all. Het was aan het prille begin van mijn freelance business. In de tijd dat ik nog allerlei andere creatieve dingen uitprobeerde met weinig focus. Ik had geen idee dat dit de start was van een heel nieuw begin, en laat staan dat het zo’n groot deel van mijn leven zou worden. En het hele ‘making a living’ kwam op dit punt ook niet bepaald in mij op.

Maar deze illustratie werd toendertijds opgepikt door Hendricks Gin | @hendricksgin zelf, en de post ging zowaar wereldwijd. Geliked door tienduizenden en ruim 100 keer gedeeld. Ik bedoel?! Dit vond ik zo. zo. ontzettend. tof! Voor mij was dit dé start voor iets nieuws en had ik mijn ding gevonden. Ik ben voor altijd dankbaar dat het casual verven op een random maandag ertoe heeft geleid dat ik een focus heb gevonden die perfect bij mij past. En tot op de dag van vandaag kan ik daar de vruchten van plukken.

Fotografie door: Lott’s Photography