MAARTJE & STEFAN

save the date ontwerp

Naast mijn freelance werk ben ik ook werkzaam in het hoger onderwijs. Ruim tien jaar geleden begon mijn carrière daar en leerde ik Maartje kennen. Allebei nèt afgestudeerd. Wij werden direct maatjes. Niet alleen op persoonlijk vlak groeide onze vriendschap, maar ook op professioneel vlak. We creëerden tal van creatieve campagnes samen. We daagden elkaar continu uit om steeds weer de lat hoger te leggen en hadden er zoveel plezier in. We zijn vandaag de dag helaas geen collega’s meer, maar deze vriendschap is en blijft. Met deze geschiedenis kan het dan ook geen verassing voor je zijn dat ik dit extra (extra extra!) speciaal vind, dat Maartje en haar fiancé Stefan, mij vroegen om hun wedding stationery te ontwerpen.

Onder het genot van lekker eten en een drankje bespraken we samen de wensen. De mooie designdetails voor hun grote dag – en zoals ik van Maartje gewend ben kreeg ik na afloop een briefing, met de gewenste stijl, de copy, uitgebreid met inspiratiebeelden (ik bedoel maar: iedereen met een beroep in de creatieve sector houdt van een com-ple-te briefing die gewoon in één keer goed is toch? Ik vond het geweldig en zo fijn!)

Momenteel zijn we bezig met de trouwuitnodigingen en overige stationery elementen, maar ik kon het niet laten om de save the date alvast te delen. Een prachtig, clean ontwerp, met de hand gemaakte lettering in combinatie met een strak font, een eigen logo en een vleugje goud in goache verf. De soon-to-be-newlyweds hadden dit modern meets sweet stijltje al helemaal voor ogen en tot in de puntjes uitgedacht, en ik vond het erg bijzonder dat ik dit voor ze mocht maken.

De save the date is een afwijkend (groter) formaat kaart met op de achterkant een postkaart ontwerp. Met genoeg ruimte voor een persoonlijke boodschap aan de gasten. De stijl van de voorkant komt daar natuurlijk ook perfect in terug. Het drukwerk is geprint op mat papier voor een moderne look.