MAARTJE & STEFAN

wedding stationery set

Naast mijn freelance werk ben ik ook werkzaam in het hoger onderwijs. Ruim elf jaar geleden begon mijn carrière daar en leerde ik Maartje kennen. Allebei nèt afgestudeerd. Wij werden direct vrienden. Niet alleen op persoonlijk vlak groeide onze vriendschap, maar ook op professioneel vlak. We creëerden tal van creatieve campagnes samen. We daagden elkaar continu uit om steeds weer de lat hoger te leggen en hadden er zoveel plezier in. We zijn vandaag de dag helaas geen collega’s meer, maar deze vriendschap is altijd gebleven. Met deze geschiedenis kan het dan ook geen verassing voor je zijn dat ik dit extra (extra extra!) speciaal vind, dat Maartje en Stefan, mij vroegen om hun wedding stationery te ontwerpen.

Onder het genot van lekker eten en een drankje bespraken we samen de wensen. De mooie designdetails voor hun grote dag – en zoals ik van Maartje gewend ben kreeg ik na afloop een briefing, met de gewenste stijl, de copy, uitgebreid met inspiratiebeelden (ik bedoel maar: iedereen met een beroep in de creatieve sector houdt van een com-ple-te briefing die gewoon in één keer goed is toch? Ik vond het geweldig en zó fijn!)

Na de Save the Date zijn we aan de slag gegaan met de meest originele trouwuitnodigingen en overige stationery elementen. Het logo dat overal in terug kwam, de menukaarten, handgeschreven naamkaartjes, bedank kaarten, posters met feestregels voor op de locatie en kleine decoratiekaarten voor op de tafels. Het koppel had oog voor het grote geheel, en tot en met het aller-kleinste (!) detail. Voor hun meest prachtige dag, ik ben fan!

De collectie is gebaseerd op een moderne stijl, de donkergroene kleur geïnspireerd door de locatie, clean, met de hand gemaakte lettering in combinatie met een strak font, een eigen logo en een vleugje goud in goache verf. De newlyweds hadden dit prachtige, modern meets sweet stijltje al helemaal voor ogen en tot in de puntjes uitgedacht, en ik vond het erg bijzonder dat ik deze collectie voor (en met) ze mocht maken.

De hele collectie drukwerk is geprint op stevig mat papier voor een moderne look.
Fotografie van de bruiloft door Malou Evers | malouevers.nl en fotografie van stationery door Audrey Victoria