Lucas & Eveline

geboortekaartje & prints

Ik heb weleens vaker geschreven hoe bijzonder ik geboortekaartjes vind, en wat voor bijzonder gevoel het mij geeft om daar een ontwerp voor te maken. Voor new parents Kim & Sander ontwierp ik dit kaartje voor de tweeling, Lucas en Eveline.

Kim gaf me inspiratie voor deze kaart, met zat ruimte voor eigen creatieve invulling en gedachtes. Ik wilde vooral het idee wat zij hadden vasthouden, om een pastel, waterverf, zacht, sierlijk maar modern geboortekaartje te maken. Waar ook twee dieren een prominente plek zouden krijgen. En mede door deze speelse vorm van de kaart, is dat zeker gelukt.

Ongeveer een jaar later kwamen Kim & Sander met het idee voor twee art prints. Voor aan de muren van de kinderkamer van Lucas & Eveline. Ze wilden op deze manier een bijzondere boodschap meegeven aan de kinderen, in de vorm van een print, met een mooie boodschap die ze voor altijd kunnen meedragen. De twee beertjes uit de geboortekaartjes komen in deze prints terug en de warme, kleurrijke omgeving uit deze prints heb ik als inspiratie kunnen halen uit de gesprekken en ideeën met Kim.

Be kind to one another
Proud of you
You are loved
The world is yours

Een prachtige tekst die ik mocht toevoegen in een klassieke vorm van handletteren. Dit was een opdracht die voor mij erg bijzonder is, één die ik net als bovenstaande boodschap, een warm hart toedraag.

Beide ontwerpen zijn handgemaakt, inclusief de waterverf patronen en de hand-lettering. De geboortekaartjes zijn gedrukt op prachtig mat papier en de prints zijn originelen, getekend en geverfd met gouache en waterverf, op hot-pressed papier in A4 formaat. 

Fotografie door: Mon et Mine, Audrey Victoria, Kim van Deursen