HAPPINESS CAFÉ DEN BOSCH

tegelwand illustratie

The Happiness Café opende in augustus 2023 haar eerste franchise locatie in Den Bosch. Ze vestigden zich in het prachtige monumentale pand, de Gulden Hopsack, in het hart van de binnenstad. Een plek met veel karakter en historie. Deze tweede vestiging is een geweldige happy plek geworden om te relaxen, waar je fijn kunt genieten van het heerlijke eten, drinken en de gezellige drukte van de stad. (Tipje: dé brunch platter is mijn favoriet, het bananenbrood is écht bi-zar lekker).

Het team van Happiness benaderde mij omdat ze een tegelwand wilden plaatsen met een grote custom illustratie erop bedrukt. Ik voelde me vereerd dat ik deze illustratie mocht maken. Echter, de opdracht voelde deze keer nóg meer als een écht kunstwerk (ik heb dat altijd wel bij het maken van illustraties hoor; dat ik het zie als kleine kunstwerken), maar dit keer was het toch nèt anders. Deze illustratie was geen onderdeel van een (tijdelijke) campagne bijvoorbeeld, maar een blijvende eyecatcher, een kunstwerk in hun nieuwe café.

Samen met de founder van Happiness, Linsey, ontwikkelde ik deze tegelwand illustratie. Met de visie, input en wensen die ze duidelijk al voor ogen had. Daarmee ging ik aan de slag, natuurlijk gecombineerd met mijn eigen stijl en creatieve invulling. Bij elke feedbackronde (en soms tussentijds) hadden we contact, zodat de voortgang naadloos bij elkaars wensen aansloot. En we zo elke stap samen invulden.

Een bistrotafel, een weidelandschap met een huisje, een boom, het kleurrijke, het warme, een gevoel van thuiskomen, groen en de zon, zijn enkele items die een must waren voor deze illustratie. Vrijwel elke keuze heeft een diepgaandere betekenis. De boom staat in elke Happiness locatie. De zon is het belangrijkste stijlelement van de branding, het huis heeft veel fijne details van de Gulden Hopsack en de kleuren die gebruikt worden zijn helder en kleurrijk, precies zoals de branding van Happiness.

Ik heb weken aan deze illustratie gewerkt en de hele transformatie steeds op mijn bureau zien liggen. Schets na schets, de geverfde versies zien evolueren, en eigenlijk het hele concept tot stand zien komen zoals het vandaag de dag is. Als ik deze illustratie zie, zie ik het hele creatieve proces voorbij flitsen en ben ik ontzettend blij met het eindresultaat. Ik heb hieronder in de foto’s ook een zestal beelden geplaatst waarbij je de groei van de illustratie kunt zien. Van conceptschets tot aan final illustratie.

Ik werk al jarenlang samen met The Happiness Café. We gaan zelfs way back aangezien mijn eerste project een fotografie opdracht was (ja, dit is echt lang geleden). Wenskaartencollecties, diverse verpakkingsontwerpen, complete illustratiesets en nog veel meer projecten hebben wij samen ondernomen. Deze klant heeft mij vanaf dag 1 creatieve vrijheid gegeven in onze samenwerking en dat is zo waardevol in het proces. Ik vind het geweldig om te zien hoe onze projecten gegroeid zijn met de jaren, waarbij de kern van de stijl altijd is behouden, maar de kwaliteit met de jaren mee is gegroeid.

Het voelt als een kers op de taart van deze mooie samenwerking. Dat ik deze illustratie heb mogen maken voor het nieuwe café. Én dat de illustratie uiteindelijk ook nog zo’n prachtige tegelwand mag sieren.

Super trots. Dankjewel Team Happiness.

Fotografie door Lott’s
Schetsen & Illustraties door © Audrey Victoria 
Locatie: The Happiness Café Den Bosch
Interior Design: EF Studio