DANNY & CHANTAL

save the date

Ik vind het altijd erg bijzonder én een beetje spannend tegelijk, wanneer kennissen, familie of in dit geval; hele goede vrienden je vragen om een ontwerp te maken. Ik denk dat ik dán extra extra graag wil dat ze blij zijn met het resultaat. Ik weet nog dat ik een beetje nerveus was toen ik de eerste versies naar ze opstuurde. Dat spannende gevoel wanneer je het vliegtuigje van je inbox hoort – en wéét dat je nu alleen maar kunt wachten op reactie van de klant om verder te kunnen met het ontwerp proces. Uiteraard kwam dat helemaal goed ;)

Toen wij op een winterse dinsdagavond rond de tafel zaten, en Danny & Chantal mij hun wensen lieten zien, wist ik meteen dat we hier samen een te gekke stationery set van zouden maken. Ik was enthousiast over de stijl die ze voor ogen hadden, zomers, kleurrijk, warm, minimalistisch en een tikkeltje romantiek. Samen bekeken we hun moodboard, combineerden we kleuren en letterstijlen. Voor de save the date, maar keken ook vast vooruit naar de trouwuitnodigingen en alle wensen voor de grote dag.

Voor deze save the date gebruikte ik als basis; een fel en warm, donkergele kleur voor de daggasten en een heldere terra cotta voor de avondgasten. Ik heb een klassiek font gecombineerd met een strakke letter – dat ook nog eens gesierd wordt met de namen van het toekomstig bruidspaar in mijn eigen handschrift. Daarnaast een kleine minimalistische zonnebloem. En tot slot, het geheel gedrukt op stevig, prachtig tintoretto gesso papier (met een structuur) én verpakt in een peach envelop. 

Fotografie door Audrey Victoria