ANDERIS CONSULTING & COACHING

handgetekende iconen

Naast mijn werk als illustrator houd ik er soms ook van om een keertje buiten de lijntjes te kleuren 😉 Door een opdracht aan te nemen die niet per se bij mijn core business hoort. Mijn verfkwasten had ik daarom even opgeborgen om ruimte te maken voor een branding project! En wel voor Anderis Consultancy & Coaching. Toen deze vraag bij mij kwam voelde ik eigenlijk metéén al dat ik dit moest doen.

De visie was duidelijk – en er stond een gave uitdaging te wachten om dit te vertalen naar een visuele identiteit. En zo geschiedde. De briefings, de brainstorms, de vaste-prik Teams calls met co-founder Sebastiaan, het gehele creatieve proces, van analoge logo schetsen tot de laatste pixels nauwkeurig in Illustrator. Een Brand Book, een beeldconcept voor fotografie. Een mock-up voor de website. Een fully branded merchandise lijn van wenskaarten, tote bags, powerbanks, tot mokken en Doppers. Het was een feestje om aan te werken!

Het ontwerp voor de website was klaar maar ik wilde er toch nóg iets aan toevoegen. Iets wat wél bij mijn core business hoorde: en dat waren illustraties natuurlijk. Het idee ontstond toen we de website in ontwikkeling hadden en er visuals nodig waren om bepaalde zaken uit te beelden. Zoals de eigenschappen uit de bedrijfscultuur en de verschillende diensten. Het resulteerde in een set originele, handgetekende iconen, helemaal op maat en die de boodschap perfect uitbeelden.

Zonder meer was dit één van de tofste branding projecten waar ik deel van mocht zijn. Bekijk de website van Anderis Consultancy & Coaching voor meer info (en om het ontwerp en de illustraties in context te bewonderen). 

Illustraties door: © Audrey Victoria
Foto door: Twycer